Watervallen op Gran Canaria

21 oktober 2023
Watervallen op Gran Canaria

Gran Canaria is een prachtig eiland met een gevarieerd landschap waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van watervallen. Het eiland heeft een aantal prachtige watervallen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In deze blogpost zullen we de beste plekken bespreken om te genieten van watervallen op Gran Canaria.

1. Barranco de las Vacas

Barranco de las Vacas is een prachtige kloof in het noorden van Gran Canaria. Het is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de vele watervallen die er te vinden zijn. De kloof is omgeven door groene vegetatie en de watervallen zijn spectaculair. Het is een geweldige plek om jezelf onder te dompelen in de natuur en te genieten van de rustgevende geluiden van stromend water.

Hoe er te komen:

Om bij Barranco de las Vacas te komen, moet je naar Agaete rijden en de borden volgen richting de kloof. Er is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren en vervolgens kun je te voet verder gaan.

Wat te verwachten:

Barranco de las Vacas is een prachtige plek waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria. Het is een geweldige plek om te wandelen en te ontspannen in de natuur. Er zijn verschillende watervallen te zien en het geluid van het stromende water is rustgevend.

2. Charco Azul

Charco Azul is een prachtig natuurlijk zwembad met watervallen in het noordwesten van Gran Canaria. Het is een populaire plek onder de lokale bevolking en toeristen vanwege het kristalheldere water en de mooie omgeving. De watervallen zijn spectaculair en het is een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen.

Hoe er te komen:

Om bij Charco Azul te komen, moet je naar Los Tilos rijden en vervolgens de borden volgen richting het natuurlijke zwembad. Er is een kleine parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren en vervolgens kun je te voet verder gaan.

Wat te verwachten:

Charco Azul is een prachtige plek waar je kunt zwemmen en ontspannen in de natuurlijke omgeving van Gran Canaria. De watervallen zijn spectaculair en het kristalheldere water is verfrissend. Het is een geweldige plek om te genieten van de rust en stilte van de natuur.

3. Barranco de la Mina

Barranco de la Mina is een prachtige kloof in het zuidwesten van Gran Canaria. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. De kloof is omgeven door groene vegetatie en er zijn verschillende watervallen te vinden die een spectaculair gezicht zijn.

Hoe er te komen:

Om bij Barranco de la Mina te komen, moet je naar San Bartolomé de Tirajana rijden en vervolgens de borden volgen richting de kloof. Er is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren en vervolgens kun je te voet verder gaan.

Wat te verwachten:

Barranco de la Mina is een prachtige plek waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria. Het is een geweldige plek om te wandelen en te ontspannen in de natuur. Er zijn verschillende watervallen te zien en het geluid van het stromende water is rustgevend.

4. Charco de las Palomas

Charco de las Palomas is een prachtig natuurlijk zwembad met watervallen in het noorden van Gran Canaria. Het is een populaire plek onder de lokale bevolking en toeristen vanwege het kristalheldere water en de mooie omgeving. De watervallen zijn spectaculair en het is een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen.

Hoe er te komen:

Om bij Charco de las Palomas te komen, moet je naar Moya rijden en vervolgens de borden volgen richting het natuurlijke zwembad. Er is een kleine parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren en vervolgens kun je te voet verder gaan.

Wat te verwachten:

Charco de las Palomas is een prachtige plek waar je kunt zwemmen en ontspannen in de natuurlijke omgeving van Gran Canaria. De watervallen zijn spectaculair en het kristalheldere water is verfrissend. Het is een geweldige plek om te genieten van de rust en stilte van de natuur.

5. Barranco del Infierno

Barranco del Infierno is een prachtige kloof in het zuiden van Gran Canaria. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. De kloof is omgeven door groene vegetatie en er zijn verschillende watervallen te vinden die een spectaculair gezicht zijn.

Hoe er te komen:

Om bij Barranco del Infierno te komen, moet je naar Adeje rijden en vervolgens de borden volgen richting de kloof. Er is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren en vervolgens kun je te voet verder gaan.

Wat te verwachten:

Barranco del Infierno is een prachtige plek waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria. Het is een geweldige plek om te wandelen en te ontspannen in de natuur. Er zijn verschillende watervallen te zien en het geluid van het stromende water is rustgevend.

Conclusie

Gran Canaria is een prachtig eiland met een gevarieerd landschap waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van watervallen. De hierboven genoemde plekken zijn slechts enkele van de vele prachtige plekken op het eiland waar je kunt genieten van watervallen. Of je nu wilt wandelen, zwemmen of gewoon wilt ontspannen in de natuur, er is iets voor iedereen op Gran Canaria. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria!